Am trecut printr-o perioadă destul de interesantă recent. De-aia nici nu am mai scris nimic de ceva vreme.

Pe de-o parte am terminat facultatea, adică teme înghesuite pe final, proiecte și, mai ales, examene. Adică am fost destul de ocupat și am dormit destul de puțin. Pe de altă parte, undeva în timpul sesiunii, laptopul meu a intrat în comă. Deși exista perspectiva neplăcută de a pierde tot ce am lucrat pentru licență (nu era o pierdere așa de mare, din păcate), situația nu a fost chiar dramatică, pentru că am avut niște alternative.

Și așa am ajuns să repun în funcțiune calculatorul meu vechi, pe care nu îl mai folosisem de 4 ani. A fost ca și cum aș fi deschis un cufăr vechi din pod. Cel mai mult mi-a plăcut o listă pe care am scris-o între 2006 și 2008, cu formații pe care vreau să le ascult (mai cu atenție). Lista începea cu Blur și Radiohead, dar printre zecile de nume erau unele îndeajuns de underground încât acum nu îmi mai zic nimic. În următoarea perioadă voi încerca să bifez numele de pe listă. Din păcate, la fel ca un cufăr din pod, PC-ul meu vechi avea foarte puțini mega de RAM, așa că fiecare videoclip deschis pe youtube mă făcea să am griji pentru sănătatea lui.

Și dacă tot a fost reîntoarcerea asta forțată la rădăcini, am zis să înlocuiesc temporar iPod-ul cu radioul, măcar să știu o chestie. Și uite așa ajungem la piesa de aici, pe care am descoperit-o pe minunatul Radio Guerilla. Era o propunere care nu intrase în top și căreia i se mai dădea o șansă sau așa ceva. Deci da, e mai veche și poate o știți. Eu însă abia am dat peste ea și sunt fascinat.

Sunt încă neobișnuiți cu atenția publică.

Ce mi-a captat atenția din prima a fost vocea, care m-a dus imediat cu gândul la Lovely Bloodflow. E genul ăla de voce foarte ciudată, care nu ar trebui să meargă, dar te atrage inexplicabil. Poate doar asta nu ar fi fost îndeajuns, dar tobele care încep la scurt timp după au încheiat afacerea pentru mine. Iar toate schimbările de ritm de mai încolo au fost bonusul care a băgat-o într-un repeat masiv de atunci. E genul de piesă care îți place mai mult la fiecare ascultare.

Cei patru englezi de la alt-j au lansat Breezeblocks acum vreun an, în variantă demo, și piesa apare și pe albumul lor de debut. Nu o să vă zic mai multe însă despre ei, pentru că vreau să las loc de un alt articol despre abia lansatul An Awesome Wave. Pentru că, da, când am reușit să opresc Breezeblocks am început să ascult și restul melodiilor și sunt îndrăgostit. Dar despre asta mai târziu.

În schimb aș vrea să vă zic puțin și despre videoclip, care e de asemenea foarte tare. Regizat de Ellis Bahl, filmulețul prezintă pe reverse o luptă care începe (sau, mă rog, se termină) cu o tipă moartă în cadă. Însă, într-un stil foarte Memento, lucrurile nu sunt deloc așa cum par la început. E foarte interesant, mai ales că editarea videoului se potrivește foarte bine cu tempoul melodiei.

Am făcut o mega introducere și simt că nu am zis destule despre melodie. Sună nou, ciudat, catchy, deștept, sugar, spice and everything nice. Serios, e una dintre cele mai bune pe care le-am auzit de ceva vreme. Așa că dați play mai jos și lăsați mouse-ul acolo, pregătit pentru replay.

Am uitat să vă zic că laptopul și-a revenit din comă între timp și vă mulțumește pentru grijă.

Poza de aici.