Vreau să vă spun că am mai văzut clipuri realizate din footage cules din turnee, dar nu cred că mi-a mai plăcut vreunul atât de mult precum îmi place ăsta de la Future Islands. E vorba de videoclipul pentru piesa “Grease”, piesă subtilă, liniștită și frumoasă, care se regăsește pe albumul On The Water.

Mi se pare terbil de mișto felul în care a fost editat, cu rotirea perpetuă a camerei la 360 grade. Să nu mai zic că lipsa de culoare îl face să se potrivească numa’ bine cu oboseala și feeling-ul șchiop de we must keep on going al piesei. Ah, da. Piesa. Piesa-i o nostalgie întreagă despre ei în turneu, călătorit, show-uri și tot ce vine la pachet cu meseria asta. De artist, adică. Doar că mie mi se pare că versurile o fac să fie potrivită pentru orice situație în care, deși se întâmplă să fii obosit sau să ai multe întrebări pe care ți le pui singur, you keep on going pentru că știi că-i ceva ce-ți place în ceea ce faci sau în ceea ce se întâmplă. Te mai gândești la trecut, ești nostalgic, dar până la urmă tot în față te uiți.

Cam așa văd eu treaba asta. Și după ce asculți muzica asta, la sfârșitul săptămânii, într-o seară de vineri, îți dai seama că funcționează ca un calmant. Bine, și-ți mai dai seama că ai îmbătrânit fiindcă preferi să zaci decât să ieși să petreci, dar asta-i o poveste clasică deja.

Future Islands – Grease from Thrill Jockey Records on Vimeo.