Sarah Sitkin

Sunt destul de sigur că fiecare are cel puțin câțiva mici demoni care nu-i dau pace. Măcar din când în când. Fie că-i vorba de un gând, o angoasă, o amintire tupeistă care nu vrea să stea la locul ei sau, cine știe, o frustrare că mâine-i luni și n-ai făcut nimic din ce ți-ai propus să faci la începutul weekendului. Nu știu ce faceți voi cu demonii voștri, dar eu îi las așa cum sunt și le pun niște muzică, că așa se simt și ei mai bine. Zilele trecute se face c-am găsit o bucățică muzicală care-i mângâie bine pe ego pe acești mici demoni.

Nu mai știu pe ce Timeline am văzut treaba asta prima oară, dar știu că m-a prins imediat. Este vorba de 50 fingers a celor de la Little Red Lung. Piesa-i excelentă și are un pic din ciudățenia muzicală a unora precum The Tiger Lillies, CocoRosie sau chiar The Dresden Dolls. Tag-urile pe care și le-au pus pe Facebook sunt “Avant-Indie, Tango-Rock”. Sună cel puțin curios, așa că trebuie încercați, chiar acum, chiar aici.

Sarah Sitkin2

Însă ce mi-a plăcut mai mult decât piesa în sine este clipul care o îmbracă într-un grotesc exagerat. Desigur, nu-i prima oară când dăm de ceva atât de nenatural, bizar și bolnav. Cu toții am văzut, chiar și din greșeală, cel puțin un clip de-al lui Nicki Minaj (trololo), însă de data aceasta e ceva premeditat și aduce un plus de valoare piesei. Little Red Lung a colaborat cu Sarah Sitkin, o tanti artist despre care părinții voștri ar zice că face parte dintr-o sectă și v-ar interzice să mai aveți de a face cu ea. Dar, vă zic, e atât de fascinat ce poți să găsești printre creațiile ei, just take a look. Cred că și-a atins potențialul maxim de bizar odată cu realizarea videoclipului pentru 50 fingers, pe care zău că nu-s în stare să-l descriu decât zicând că-i mișto, fascinant, bolnav și îi va face pe micii voștri demoni să se simtă bine.

50 Fingers from Sarah Sitkin on Vimeo.