Photobombed de către iarbă.

Photobombed de către iarbă.

Azi vă oferim o mega ocazie să scoateți hipster-ul din voi. Fata asta abia ce a scos două piese excelente și pagina ei de facebook are doar 476 de like-uri (la data publicării). Patru sute șaptezeci și șase?! Adică, serios, are mai puține like-uri decât avem noi, iar noi nici măcar nu suntem așa de interesanți.

E șansă perfectă să puteți zice că o știați dinainte să ajungă mare. Și nu spun asta doar la figurat, pentru că Denai Moore s-a născut abia acum 19 ani, în Jamaica, Jamaica. Dar acum locuiește în Londra, de unde urmărește cu plăcere the Food Network. În afară de asta, are planuri mari pentru viitor: pe 22 aprilie o să iasă EP-ul ei de debut, intitulat Saudade, ceea ce este foarte Cesária Évora din partea ei.

Saudade” este un cuvant în portugheză care înseamnă un fel de dor puternic + senzația că nu vei mai întâlni obiectul dorului tău. În Brazilia se pare că există Dia de Saudade, pe 30 ianuarie, chestie care mi se pare o combinație extraordinară de frumusețe și tristețe. Deep stuff.

Și nu mi se pare deloc că Denai a dat peste titlu cu Random article pe Wikipedia. E ceva foarte profund în Gone, genul de piesă care face liniște în jur când începe. Printre voce și pian curge o durere pe care o poți citi și pe fața ei în videoclip, ceea ce face melodia și mai frumoasă. Pe mine mă face să mă gândesc la o variantă feminină a lui James Blake. Celălalt cântec lansat până acum, Flaws, pe care îl puteți asculta pe soundcloud, e puțin mai spre folk (față de soul-ul din Gone) și are ceva mai multe instrumente, dar nu vă faceți griji, e la fel de frumos.

Pe lângă toate astea, tumblr-ul ei e plin de o groază de chestii mișto, cum ar fi un gif cu Travolta încercând să o pipăie pe Olivia Newton John sau Justin Timberlake. Singura mea nedumerire despre ea rămâne dacă numele ei se pronuntă “deny more”.

Hai, like și share dacă vă place! Nu nouă, ei.