Picture1

Mi se-ntâmplă destul de des, cum știu că vi se întâmplă și vouă, să ascult piese și să-mi rămână-n cap un anume vers. Sau să citesc o carte și să-mi placă o anume frază. Nimic neobișnuit, știu.

De obicei îmi rămân chestii mai meaningful în cap. De obicei, zic, că azi mi-a rămas în minte “I killed my dinner with karate”-ul lui Joanna Newsom. N-am nici cea mai mică idee dacă vrea să facă un statement pro-vegan sau e o frază foarte deep cu nșpe semnificații, da’ mie-mi place, pur și simplu, cum sună. Sunt un om simplu, știu și asta.

Picture2

Ceramic autopsy by Beccy Ridsdel

De obicei fac ceva cu frazele care-mi plac, fiindcă altfel simt că se pierd. Fie la status-ific pe vreo rețea socială, fie la notez în tasks-ul din gmail, fie le spun prietenilor. Important e să fac ceva cu ele, altfel se pierd. Și nu știu de voi, da’ mie nu-mi place să pierd lucruri. Deși, din când în când, îmi mai pierd respectul de sine și orice urmă de demnitate, da’ asta nu se pune pentru că se întâmplă când sunt beat. Acum, neștiind ce să fac cu „I killed my dinner with karate” ăsta, îl pun aici. Adică ce altceva poți să faci până la urmă cu „I killed my dinner with karate”? Poți să impresionezi o fată cu asta? Poți să cumperi ceva de la Mega Image și, în loc de bani, să plătești cu „I killed my dinner with karate”? Mă gândeam eu.  Așa că îl pun aici. Că-i stă frumos rău alături de piesa din care face parte,  The Book of Right-On a lui Joanna Newsom.

picture3

Ceramic autopsy by Beccy Ridsdel

Legat de Joanna, vreau doar să spun că-mi pare rău că nu i-am dat atenție decât în ultimele câteva săptămâni. N-am ascult decât un album de la ea. Primul, adică The Milk-Eyed Mender, dar l-am ascult mult. Și bine. L-am ascultat de parcă n-ar exista ziua de mâine [nu vă hazardați, ziua de mâine o să vină totuși. Calendarul nu minte niciodată, e doar confuz în anii bisecți, atâta tot]. Devin fan, ce mai. Și vreau doar să vă spun că ar trebui să o ascultați și voi, dacă sunteți în aceeași situație ca mine, cea în care nu prea i-ați dat atenție, adică. E timpul să o faceți, că pierdeți niște muzică mișto și e păcat. Sunt sigur că în Purgatoriu o să vă întrebe dacă ați ascultat Joanna Newsom cât erați pe pâmânt și, dacă o să ziceți că nu, o să vă trimită în Iad. Bine. Înțeleg că și Iadul ar putea fi un loc frumos, mai ales că-i cald, ceea ce în perioada asta ne place tuturor, dar…um, înțelegeți voi ce vreau să zic. Și nu, nu mă interesează dacă religia voastră nu acceptă Purgatoriu.

Văiubescpa.

Imagini via Beccy Ridsdel/livingdesign.info