AllieX

Nu știu dacă ați cunoscut-o deja pe Allie X, dar dacă nu, ar fi cazul, căci pare să fie acel tip de artist care o să explodeze-n curând. Și are de ce. De fapt, are atât de mult de ce, încât încep să bănuiesc că are un plan de lansare foarte bine pus la punct și că o să folosească rețeta Lana del Rey. Adică aia-n care incită blogurile și publicațiile online de se preocupă de muzică mai mult sau mai puțin independentă, asta într-o primă fază, pornind puțin buzz – puțin, dar fix ăla care contează – pentru a gâdila urechile trendsetter-ilor din muzică. Apoi, în faza doi, she goes mainstream full speed ahead și toate cele.

AllieX_post

Allie X este – exact – numele de scenă, numele ei real fiind Alexandra Ashley Hughes. A se observa trendul cu “X”-uri în nume, un alt exemplu de pop power girl, da’ cu pretenții de independent artist este Charli XCX, și ea devenind din ce în ce mai accesibilă (e un cuvânt nepotrivit în contextul ăsta? Nu-mi dau seama) publicului larg, mai ales după colaborarea cu Iggy Azalea. Colaborare care-i foarte mișto, în orice caz.

Allie X este din Canada, cică, și n-a lansat decât vreo 3 piese până acum, însă chiar de la prima, Catch îi zice, a primit niște reviews pozitive, ba chiar Katy Perry a scris pe Twitter despre cum e un “spring jam” și e obsedată de piesă. Din nou, ar putea fi doar publicity întâmplătoare aici, însă simt că Katy Perry nu are chiar atât de mult timp să descopere cei mai noi artiști, imediat ce apar, și apoi să scrie despre ei pe Twitter. Om vedea.

AllieX_gif2

Allix_Gif1

Cât despre Allie X, sigur, este pop, dar este un pop frumos, deci nu văd o problemă aici. Încă mi-e neclar unde să o încadrez. Aș zice că-i un fel de Lana del Rey synthpop-itizată puternic sau, dintr-o perspectivă mai puțin atractivă, o Lady Gaga ceva mai underground. Asta și fiindcă are niște key-visuals mișto atașate de muzica ei. Să nu mai zic că avea un tumblr de zile mari, pe care l-a șters chiar ieri, chiar dacă conținea niște visual artsy fartsy stuff foarte atrăgătoare pentru ochiul flămând de gif-uri (din nou, suspectez că își drege o comunicare mai mare și mai coerentă și tocmai de aceea). Și mai are și toate clipurile astea audio în care apare învârtindu-se într-un mod ciudat, da’ totuși mișto.

Piesa care mi-a atras atenția a fost Bitch, proaspăt publicată zilele trecute, o dependență foarte synthpop-ish și foarte catchy, deci plăcută ca prima zi de weekend. Am putea să o numim o curvă de piesă, dar n-am vrea să fim atât de literali. Însă cu siguranță e un pop song mișto, care ar trebui să devină guilty pleasure pentru oricine se poziționează împotriva a tot ceea ce înseamnă pop-culture.