~ Aristotel, Chomsky, Tom Cruise, Yolandi, Patrocle ~
 
Cel mai oribil e când îmi dau seama că trebuie să găsesc un nume pentru ceva. Devine singurul meu obiectiv, pe termen scurt, mediu și lung. Îmi pierd total cheful de viață și nu mă mai pot concentra pe nimic altceva.
 
~ C3PO, Viorel, Turing, FC Arges Dacia Pitești, Rosemary ~
 
Și nu e ca și cum se întâmplă rar. Mi-am botezat bicicleta, trotineta, skateboard-ul, fiecare dintre cele trei iPod-uri pe care le-am avut. Până și yoyo-ul meu are un nume.
 
~ Batistuta, Creuzet, Luis Miguel, Bronson, Le Petit Marseillais ~
 
Nu știu, așa mi se pare normal. Dacă nu le-aș da nume, ar însemna ca nu îmi pasă. Nu merge o relație cu un singur nume. Dragostea se face-n minim doi.
 
~ Alex Velea (o, Doamne), Cantemir, Paco, Şaptejdoi, Thales ~
 
De data asta e noul meu laptop. Entuziamul de copil sub bradul de Crăciun s-a transformat brusc în anxietate, când pe ecran a apărut chenarul gol de sub Name. De parcă nu mi-aş face destule griji când vreau eu să găsesc un nume, acum sunt şi obligat de Windows 8. Oribil.

Am completat Numetemporar ca să termin instalarea, dar cu genul ăsta de glumă te dă afară de la grădiniţă. Apoi am revenit la vechiul laptop şi de atunci suspin şi caut, ca într-o melodie pop de duzină. Nici măcar Firefox în loc de Explorer nu am pus.
 
~ Gianluigi, Ringo, Aku, J’onn J’onzz, Turbo Pascal ~
 
Bine măcar că a scos Flying Lotus piesă nouă, să-mi aline suferinţa. Două minute patruzeci de beat-uri şi voci psihedelice, nici că se poate soundtrack mai bun pentru gândire. Îţi dă fix genul de mişcare ritmică din cap care zgâlțâie creierul, poate-poate iese ceva bun de acolo. Cum ştii tu, FlyLo, de ce am nevoie.
 

 
Da, m-am gândit deja la asta. Coronus, The Terminator e, într-adevăr, un nume minunat. Atât doar că yoyo-ul meu e deja numit Zoltron Distrugătorul (nume pe care credeam că l-am luat de la o formație, până când am verificat și mi-am dat seama că îl înțelesem greșit). Prea seamănă, nu merge.
 
~ Cariocă, Dorna, am ajuns la categoria chestii de pe birou ~
 
Între timp am decis să mă mai ocup puțin de noul laptop, cu numele lui temporar cu tot, și să îi pun o partiție nouă (să nu vă spun cât mi-a luat să mă gândesc ce dimensiune să aibă; deciziile nu sunt punctul meu forte). Click dreapta, select, next, size, next, partition name. Partition name. Nu te cred.

Mulțumesc mult, Universule!!

Dar am scos-o la capăt până la urmă cu numele de partiție. Mi-am botezat partițiile Quentin și Robert.
Hai, mai am nevoie doar de un nume. Unu bun.
 
~ Dijkstra, Neon, Duncan MacLeod, Vilnius ~
 
Noaptea e tânără.
 
~ F7, Brâncuși, Ț, Magneto, Ferdinand al V-lea, … ~