MadiDiaz

E vineri, zi numa’ bună de umblat prin Dosarele Pop. Am vrut să vedem ce muzică cheerful, dar nu prea cheerful, catchy, dar nu prea catchy și pop, dar nu prea pop, mai găsim pe aici. Și știți ce-am găsit? Am găsit o Madi Diaz gata pregătită cu un album recent lansat.

Prima treaba pe care am ascultat-o de la ea a fost un mess total, dar asta doar fiindcă așa se numește piesa, Mess. Și fără nicio rușine am tot ascultat-o de atunci. Caz în care am zis c-ar fi frumos să văd ce-i cu tipa asta și de unde a apărut. Internetul mi-a dat o palmă peste față și mi-a zis că nu știu nimic, fiindcă Madi Diaz n-a apărut acum, ci cântă de ceva vreme. Mai are niște materiale lansate, fie în colaborare cu alții, fie singură.

Mess e de pe ultimul ei album, care se numește Phantom și-a fost lansat în septembrie. Luna trecută, cum ar veni. Deși pop de felul lui, nu-i acel pop, ci un pop ceva mai elaborat, drăguț, un pop cu care nu îți este rușine să ieși la un bere, într-o zi mișto de vară, pe terasa Controlului. Un pop frumos, așa cum ne place nouă.

Mai sus puteți să ascultați un single de pe album, însă eu m-am băgat în viața ei muzicală și-am mai ascultat și piese mai vechi. Îmi place tipa pentru că are și o latură mai folk, chiar dacă nu face uz de ea foarte mult pe acest ultim album. Și e de treabă și-n varianta live. Drept dovadă, uitați un live aici:

În rest, nu știu ce să vă mai zic de ea. Poate că-i americancă, dar nu știu cât de mult vă interesează asta. Sau că taică-su e Danish, dar nici asta nu știu cât vă interesează. Cert e că-i una dintre persoanele alea cărora le stă bine cu coarne (a se vedea poza de mai jos, de pe vremea când cânta cu/într-un band). Oricum, ce cred c-ar trebui să vă intereseze e să-i ascultați măcar ultimul album și gata.

 

E vineri, ce mai contează.

 

madi_4_band