Shabazz Palaces - Forerunner Foray

 

Data spațială 3141.5

A fost o tură oribilă. Am zburat prin trei galaxii. Trebuie să bag nava în revizie după asta.

Ai zice că în trei galaxii găsesc o planetă pe care să nu fie doar idioți, dar nu. Toți vor să negocieze și toți știu mai bine decât mine cât face. Nu poate unu singur să zică “bine, frate, atât să fie“. O singură dată să meargă totul cum trebuie, atât vreau.

La primul transport a ieșit chiar urât. Nu voiau să îmi plătească, cică nu am acte. E ilegal, normal că nu am acte. A trebuit să îi sperii puțin. Sunt prea bătrân pentru rahatul ăsta.

 

 

În timp ce încărcam cateva tone astăzi mi-am dat seama cum am ajuns aici. E vina lui maică-mea. Ea mi-a băgat în cap de mic că trebuie neapărat să ai propria afacere. “Niciun bărbat adevărat nu are un șef. Eu tot dădeam din cap și mă uitam la holograme, dar s-a întipărit ceva. Altfel nu îmi explic cum am putut vreodată să cred că o să fie o idee bună mizeria asta.

Ce e cel mai aiurea e că nu o să pot să îi zic vreodată ce fac. “Nu îți mai face griji pentru mine, mamă. Am propria mea afacere acum, sunt transportator ilegal de uraniu!” O să facă mai urât decât când i-a zis frati-miu că e trisexual.

 

Când m-am oprit să fac plinul, tipul de la pompă avea chef de conversație. Îi urăsc pe aștia cu chef de conversație. De unde vin, unde mă duc. A fost foarte impresionat când i-am zis.

De fiecare dată când află cineva cât de mult călătoresc primesc aceeași reacție: “Ce interesant, aș vrea și eu să călătoresc mai mult, să văd atâtea galaxii“. Adevărul e că nu-i nimic special. Dupa o vreme totul arată la fel. Stele. Planete. Câte un meteorit pe ici pe colo. La un moment dat ți se ia rău de tot. Da’ niciunu nu mă crede când îi zic.

Ce-i drept, din când în când mai dai peste un nor de simți că nu e degeaba galaxia.

 

Nici nu vreau să mă gândesc cum o să fie când ajung cu transportul. E prima dată când fac afaceri cu ăștia și mă aștept la ce-i mai rău.

Trebuie să mă relaxez puțin. Uneori cred că singurul lucru bun pe care l-am făcut în viață a fost să instalez sistemul ăsta de sunet pe navă.