Brench

Nu-s multe poveștile alea de dragoste care ies din tipare, însă cu siguranță povestea dintre Gigi-punct și Sofia-punct e una dintre ele.

Gigi-punct și Sofia-punct s-au cunoscut imediat după ce-au ieșit de la tipar. Gigi-punct era tipărit pe pagina 312, ultima pagină a cărții, în timp ce Sofia-punct era tipărită pe pagina anterioară, 311. Putem spune fără nicio îndoială că le-a fost scris să se cunoască și să se iubească.

De altfel, s-au iubit de cum s-au văzut, ceea ce nu era greu având în vedere că, atunci când închideai cartea, Gigi-punct se suprapunea perfect, dar perfect, cu Sofia-punct. Cel mai greu le era când un cititor ajungea la ultima pagină a cărții și erau nevoiți să stea despărțiți în timpul lecturii. Pentru ei era o eternitate. La început familia Sofiei-punct nu era de acord cu relația lor fiindcă-l considerau pe Gigi-punct nedemn de fiica lor. Gigi-punct provenea de pe pagina 312, pagina care conținea erata. Altfel spus, Gigi-punct era prin descendență o greșeală. Unde mai pui că făcea parte dintr-o familie numeroasă, cu doi frați, fiind, de fapt, un punct de suspensie, nimic mai mult. Sofia-punct era, în schimb, chiar ultimul punct din carte. Era sfârșitul, deci cel mai important punct. Era un punct în toată regula. Gigi-punct nici măcar nu era un sfârșit, era o întrerupere. Cu toate astea, lui Gigi-punct și Sofiei-punct nu le-a păsat de diferența de clasă socială dintre ei și s-au iubit în continuare până când toți și-au dat seama că n-are rost să se împotrivească unei iubiri atât de frumoase. Gigi-punct și Sofia-punct erau un cuplu-punct perfect și nu aveau nevoie de alte puncte de vedere în viața lor.

Desigur, odată cu trecerea anilor, lucrurile s-au schimbat. După ani și ani de zile, a existat o perioadă când relația dintre Gigi-punct și Sofia-punct a devenit mai ștearsă. Sofia-punct aflase că nu poate avea niciodată copii, iar Gigi-punct începuse să bea destul de des din cauza asta, iar după serviciu, în loc să ajungă acasă, ajungea mai des prin notele de subsol, zone rău-famate, pline de plăceri și ispite și, mai ales, pline de litere ușoare, gata să satisfacă pe oricine, unde mergea ca să se pună pe “i”.

A fost o perioadă grea pentru amândoi, însă în cele din urmă au reușit să o depășească. Iar într-o zi s-a întâmplat minunea. Sofia-punct a rămas însărcinată. După cum vă puteți imagina, Gigi-punct era cum nu se poate de fericit. Și îi revenise parcă luciul și sclipirea de pe vremea când fusese proaspăt tipărit în ochi, chiar dacă nu avea, de fapt, ochi. Însă fericirea s-a terminat în ziua în care Sofia-punct a născut, căci a născut o virguliță, nicidecum un punctișor. Așa a aflat Gigi-punct că Sofia-punct îl înșelase și a făcut un gest disperat: s-a rupt pe sine însuși de pe ultima pagină și s-a făcut nevăzut. Nici până-n ziua de azi nu se știe clar ce s-a întâmplat cu el. Probabil a ajuns să fie un punct mort.

Iată cum Gigi-punct și Sofia-punct au trăit o poveste de dragoste frumoasă, dar în cele din urmă le-a dat cu virgulă. Viața.

 

 
Ilustrația-i furată de la Brecht Evens.