Sunt pregătit să fac multe chestii ca să evit conversații. Traversez pe celălalt trotuar, mă prefac că am treabă pe mobil, îmi desfac și apoi îmi închei șireturile. Adică, pe bune, dacă e cazul, sunt gata să zic că mă dau jos la următoarea stație și când sunt pe jos. Dacă aș depune atâta efort și creativitate în restul vieții mele, aș putea ajuge să îmi angajez o persoană care să se ocupe de asta.

Totuși, în rarele ocazii în care nu pretind că trebuie neapărat să ajung la toaletă, ajung de multe ori la subiecte despre muzică. Așa că lista asta e contribuția mea pentru o lume mai puțin awkward. E drept, nu o să meargă cu toată lumea un subiect despre, să zicem, Thom Yorke. Însă în cazurile astea o să funcționeze ca un filtru de relații: ce sens are să vorbești cu cineva care nu știe cine e Thom Yorke?

 

Brandon Flowers își păstreză părul facial într-o pungă

Brandon Flowers cu barbă

Brandon Flowers tocmai a scos al doilea album solo, despre care se zice că ar fi foarte bun. Dar nu contează asta. Ce contează cu adevărat este că, din 2006, Brandon Flowers își adună părul facial într-o pungă. Cel puțin la fel de deosebit ca gestul în sine e de unde a pornit: Neil Tennant, de la Pet Shop Boys, a observat semnificația ascunsă a bărbii lui de atunci, anume renunțarea la rădăcinile pop ale formației pentru un stil mai rock (n.r.: pe atunci să îți lași barbă încă înseamna că vrei să fii mai masculin, nu mai hipster). Așa că Brandon s-a ras. De ce exact ai urma sfatul unui Pet Shop Boy mă depășește. Oricum, nu unul dintre cele mai populare motive pentru care se rade lumea, aș presupune.

Asta înseamnă că Brandon are aproape zece ani de păr într-o pungă. Măcar de tatuajele făcute la beție poți să zici că n-ai cum să scapi. Partea interesantă a acestei colecții e că de la un anumit nivel încep să apară fire gri. Din perspectiva asta, punga de păr capătă niște neașteptate nunțe antropologice. În loc să aștepți rezumatul de final de an al Facebook-ului ca să vezi cum ai îmbătrânit, poți să te uiți zilnic la părul pe care l-ai strâns. Sper că apar și firmituri, ca să poată să vadă cum au evoluat gusturile lui în materie de pâine de-a lungul anilor.

Din același articol am aflat și că Brandon Flower e mormon, ceea ce în sine poate duce la ore (ok, minute) de conversație.

Când se potrivește: bărbi, obiceiuri ciudate, pâine.

Cum să continui: semnificația bărbii în istorie, cât de relevanți mai sunt The Killers, de ce exact sunt Pet Shop Boys considerați ok, mormoni.

 

Fratele lui Kim Jong-un a fost la un concert al lui Clapton

Kim Jong-chul

Kim Jong-chul, fratele mai mare și mai indie al premăritului lider, a fost la un concert Eric Clapton, în Londra. Toată povestea pare inițial o glumă, dar participarea lui la concerte Clapton e îndeajuns de relevantă încât să îi apară pe pagina de wikipedia. Vă dați seama câtă presiune trebuie să simți dacă stai lângă fratele liderului Coreei de Nord la un concert? Ridici o dată iPhone-ul să filmezi și, bam, îți bombardează țara. Bine că era Clapton și nu se punea problema de pogo.

Trecând peste situația inedită, mie mi se pare fascinant cum ăștia doi pot să fie rude. Înțeleg că au mame diferite, dar e prea de tot. Unul arată hip și are gusturi bune în muzică și celălalt e Kim Jong-un. De fapt, Jong-chul pare că ar putea fi unul dintre membrii secundari ai unei formații K-pop de succes. Ar fi cel timid, dar surprinzător, care cântă mai ales la refren și are o strofă întreagă pe balada albumului. Cine știe, poate chiar asta era dorința lui ascunsă, până când tatăl lui l-a prins într-o zi repetând la oglindă. Asta ar explica și de ce a ratat scaunul de lider suprem. Păcat că te-ai născut în K-ul greșit, Jong-chul.

Oare ce părere are Clapton despre toate astea?

Când se potrivește: Eric Clapton, Coreea de Nord, politică.

Cum să continui: frații ăia pe care îi cunoști, care nu seamănă deloc între ei.

 

Lil B

Lil B

OK, sincer, ăsta e mult mai mult decât un subiect pentru o conversație scurtă în metrou, e începutul unei dezbateri despre societatea actuală. Aproape uitasem de Lil B, dar mi-a reapărut zilele trecute în feed. În caz că v-a scăpat, Lil B e un rapper, doar că e foarte greu de spus dacă e pe bune sau la mișto. Tocmai aici stă potențialul.

Muzica lui este, în cazurile fericite, mediocră. Dar uneori asta contează destul de puțin, dovadă fiind sutele de mii de vizualizări pe care le are la orice videoclip. Printre ele și No Black Person Is Ugly *MUSIC VIDEO* MOST POWERFUL SONG OF THE DECADE? sau We Are The World (MOST POSITIVE SONG EVER MADE!!!). Ghiciți cine a dat titlurile.

Să nu uităm nici de mindfuck-ul care este piesa lui intitulată Ellen DeGeneres, în care își imaginează că e Ellen DeGeneres vorbind despre Lil B și spunând “Ellen DeGeneres, swag”, pentru că asta face Ellen DeGeneres, nu? Să nu credeți că e o întâmplare, mai are și un cântec numit Mel Gibson, în care, da, e Mel Gibson și altele la fel (!!!).

La un moment dat a existat și o campanie ca Lil B să cânte la Grammy-uri. Aparent, ăștia de la Grammy au făcut o platformă prin care oamenii să propună și să voteze unul dintre performeri, sperând, probabil, că o să fie câștigătorul The Voice. Doar că fanii hardcore (și sunt foate mulți) s-au pus pe treabă și poate chiar ar fi câștigat, doar că pe final a dispărut cu totul din competiție. Păi, mă, Grammy, ori suntem golani, ori nu mai suntem?

Ideea e că dacă îl vezi pe Lil B drept rapper, e undeva la bătaie cu Vanilla Ice. Privit însă ca o instalație vie de artă contemporană, e destul de minunat.

Mai sunt multe episoade importante din povestea lui, dar cel mai recent e pur și simplu hipnotizant și începe acum câțiva ani, când Kevin Durant, un jucător din NBA, a declarat pe Twitter că Lil B nu e relevant. Răspunsul? Un diss (Fuck Kevin Durant), o provocare la o partidă unu-la-unu și blestemul că nu va câștiga niciodată un campionat. Da, da, un blestem. Care chiar s-a adeverit până acum, deși Kevin Durant e unul dintre cei mai buni jucători din campionat. Merită să aflați toate detaliile.

Lil B curse

Ei bine, acum atenția i s-a mutat către James Harden, alt jucător din NBA. Harden a făcut niște mișcări dintr-un dans inventat de Lil B (evident că a inventat și un dans!), fără a-i recunoaște meritele. Inițial părea că a scăpat ușor, doar cu avertizarea că e periculos de aproape de un blestem. Dar a fost îndeajuns, imediat după Harden a scăpat mingea în ultima fază dintr-un meci decisiv.

Morala: nu te pune cu Lil B.

Când se potrivește: oricând.

Cum să continui: sincer, cred că după asta dai drumul la microfon și îți iei la revedere.